Percussor

Percussor

Bli kvitt smärta med Fascial Release!

 

De flesta är bekanta med eller har hört talas om flera av de olika stora system vi har i kroppen. Vi har matsmältningen, nervsystemet, blodcirkulation och lymfa. Men hur många känner till det fasciala systemet?

 

Fascia kan också kallas bindväv och är vävnad som täcker hela kroppen på insidan, som en inre hud. Den går dock även runt varje enskild del, vi har fascia som omsluter våra muskler, våra organ och alla delar av skelettet. Allting sitter samman och hör ihop i ett enda stort system, och detta är avgörande för hela vår rörelseapparat!

 

Fascian ska idealt sett vara spänstig och kunna glida friktionsfritt i kroppen. Inflammationer och skador och ett stillasittande liv, framför allt när vi blir äldre, leder dock till en stelare fascia och fascia som fäst på intilliggande vävnad, ofta med inklämda nervändar dessutom (detta händer i princip alltid där vi fått ett ärr - fascian är ju en hel kroppskostym!).

 

Det här skapar smärta och inskränkt rörelseförmåga, ibland vid området där den fasciala restriktionen sitter men ofta också på ställen som vi inte tänker på faktiskt är kopplade till varandra genom detta system - fascia som drar vid höften kan orsaka värk i axeln när den på det sättet får en belastning nerifrån!

 

Massage är ett sätt att släppa på fascian, dock kan bindvävsmassage upplevas som smärtsam. Med en så kallad percussor används galvaniserade stötvågor för att framkalla en omedelbar effekt där fascian lossas från det skadade området. 

 

Behandlingen i sig upplevs ofta som behaglig, men då den är så effektiv kan det i vissa fall leda till en kraftig reaktion efteråt och när du får denna behandling på Vilja Nu så avsätts alltid en uppföljningstid om behov skulle uppstå. 

 

Percussorbehandling med Fascial Release kan göra enorm skillnad för alla med värk och/eller stelhet, och i kombination med en laserbehandling kan vi nå otroliga resultat! 

 

Välkommen att boka en tid för konsultation där vi går igenom din historia, gör olika tester och utvärderar funktion och prestation för att se hur vi kan hjälpa just dig.