Percussor


Percussor

Bli kvitt smärta med Fascial Release!

 

De flesta är bekanta med eller har hört talas om flera av de olika stora system vi har i kroppen. Vi har matsmältningen, nervsystemet, blodcirkulation och lymfa. Men hur många känner till det fasciala systemet?

 

Fascia kan också kallas bindväv och är vävnad som täcker hela kroppen på insidan, som en inre hud. Den går dock även runt varje enskild del, vi har fascia som omsluter våra muskler, våra organ och alla delar av skelettet. Allting sitter samman och hör ihop i ett enda stort system, och detta är avgörande för hela vår rörelseapparat!

 

Fascian ska idealt sett vara spänstig och kunna glida friktionsfritt i kroppen. Inflammationer och skador och ett stillasittande liv, framför allt när vi blir äldre, leder dock till en stelare fascia och fascia som fäst på intilliggande vävnad, ofta med inklämda nervändar dessutom (detta händer i princip alltid där vi fått ett ärr - fascian är ju en hel kroppskostym!).

 

Det här skapar smärta och inskränkt rörelseförmåga, ibland vid området där den fasciala restriktionen sitter men ofta också på ställen som vi inte tänker på faktiskt är kopplade till varandra genom detta system - fascia som drar vid höften kan orsaka värk i axeln när den på det sättet får en belastning nerifrån!

 

Massage är ett sätt att släppa på fascian, dock kan bindvävsmassage upplevas som smärtsam. Med en så kallad percussor används galvaniserade stötvågor för att framkalla en omedelbar effekt där fascian lossas från det skadade området. 

 

Behandlingen i sig upplevs ofta som behaglig, men då den är så effektiv kan det i vissa fall leda till en kraftig reaktion efteråt och när du får denna behandling på Vilja Nu så avsätts alltid en uppföljningstid om behov skulle uppstå. 

 

Percussorbehandling med Facial Release kan göra enorm skillnad för alla med värk och/eller stelhet, och i kombination med en laserbehandling kan vi nå otroliga resultat! 

 

Välkommen att boka en tid för konsultation där vi går igenom din historia, gör olika tester och utvärderar Function & Performance för att se hur vi kan hjälpa just dig.

INNEHÅLL

 

Produkter

 

Behandlingar

 

Priser

 

Kontakt

 

KONTAKTA MIG

 

Adress:

Vilja Nu

Kullerstensvägen 130

13761 Jordbro

 

Email:

info@vilja.nu

 

Telefon:

(+46) 0763 14 15 60

 

Vilja Madrid

Medicinsk laserspecialist,

neurobaserad rörelseterapeut

och thaimassör

 

Certifierad för arbete med element från Z-Health & Foundation Training

Diplomerad thaimassör

Högskoleutbildad i Anatomi,

Fysiologi och sjukdomslära

NLP Master Practitioner

 

 

 

LASER

 

Arbetar med PL-Touch 

medicinsk laser:

CE Mark, CB Certified, ISO 13485 Medical Device Quality, IEC 60601-1 Safety, IEC 60825-1 Laser Safety, 60601-1-2 EMC, CMDCAS

 

Copyright © vilja.nu All Rights Reserved